fbpx

Bewijs dat je in Frankrijk belasting betaalt

Als je inkomsten uit Nederland in Frankrijk wilt laten belasten, zodat je er geen belasting over hoeft te betalen in Nederland (kan zeer interessant zijn bij uitkering van koopsompolissen of andere pensioenverzekeringen), dan moet je een speciaal formulier laten invullen, de zogenaamde ‘Verklaring Belastingplicht Woonland‘. Dit formulier kun je hier downloaden. Helaas is dit formulier alleen in deze tweetalige versie beschikbaar en is geen van de twee talen frans. Helaas2 kunnen veel Franse ambtenaren geen Engels lezen. En helaas3 vertikken veel Franse belastingambtenaren het om iets in te vullen dat ze niet kunnen lezen. Kortom… je hebt het formulier in het Frans nodig.
Ik heb daarom een vertaling gemaakt en bovendien de vormgeving van het Nederlandse formulier min of meer geïmiteerd om zo een Franse Déclaration IMPOT te creëren. Net echt Alleen de PDF-invulvelden kon ik niet precies zo krijgen. Ik heb wel een Word-versie van de Franse Verklaring Belastingplicht Woonland, waarvan je dus het bovenste stuk met je tekstverwerker kunt invullen. Dan ziet het er nóg echter uit.
Overigens ben ik geen officiële vertaler, laat staan beëdigd. Als er iemand is die fouten vindt en me wil corrigeren, graag!