Tussen particulieren huis verkopen zonder makelaar

Maison à vendre entre particuliers - de particulier a particulierHet is niet verrassend dat veel mensen een huis proberen te kopen zonder makelaar. Met name in landen als Frankrijk, Duitsland en Spanje/Portugal is een huis kopen direct van de eigenaar vaak duizenden euro’s goedkoper dan een huis dat je koopt via een makelaar. En hoe lager de prijsklasse het huis, hoe hoger de commissie van de makelaar (relatief gezien natuurlijk). Voor een huis dat te koop staat onder de € 200.000 vragen veel makelaarkantoren een commissie van 6% (€ 12.000 commissie). En zelfs voor huizen van meer dan 1 miljoen kan de commissie van de makelaar in sommige landen in Europa oplopen tot 4 of 5%. Dat betekent een extra kostenpost van € 40.000. De prijs van een mooie nieuwe auto!

Huis kopen zonder makelaar

Als u buiten de makelaar om een huis wilt kopen, dus een huis te koop ‘van particulier tot particulier’, kunt u op sommige sites specifiek zoeken naar het particuliere aanbod. Zo weet u zeker dat u onroerend goed vindt dat wordt aangeboden door de particuliere eigenaar zelf. Maar u kunt ook zoeken op een site zoals Immogo, geheel gespecialiseerd in reclame voor huizen te koop tussen particulieren. 100% van de huizen op Immogo worden verkocht van particulier tot particulier. De site is geheel gewijd aan de verkoop van onroerend goed zonder makelaar.

Mijn huis verkopen zonder makelaar.

Wilt u uw huis verkopen zonder makelaar en zo de courtagekosten van duizenden euro’s besparen? Ga naar Immogo! Aangezien wij huizen ‘onder particulieren’ verkopen, komen veel huizenzoekers speciaal naar iemand Immogo om een huis direct van de eigenaar te kopen. Op Immogo kunt u als adverteerder kiezen tussen drie vormen van betaling voor een advertentie zonder tekstlimiet en met zoveel foto’s als u wilt, ja zelfs met video.
Het basispakket kost € 100 voor een jaar en € 59 voor het volgende jaar. Het all-in pakket kost € 345.  Dit is inclusief tekst en foto zonder limiet voor ongelimiteerde tijd, plus drie professionele vertalingen om een internationaal publiek te bereiken. Immogo is uitstekend te vinden via Google in België en in Nederland, maar ook goed vindbaar vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Duitsland, et cetera.

Uw huis verkopen zonder makelaar voor 1%

De laatste optie is het zonder risico-pakket, waarbij u na de verkoop 1% van de vraagprijs betaalt, maar alleen als uw koper u op Immogo gevonden heeft. U hoeft dus niets vooraf te investeren om duizenden en duizenden euro’s te besparen door de verkoop van uw huis aan een particuliere koper, zonder makelaarskosten.