fbpx

Wie zijn wij?

Gregor Hakkenberg, Tournus 2019

Immogo werd in 2005 bedacht door reclameman en tekstschrijver Gregor Hakkenberg van Gaasbeek, die sinds 2001 vanuit Frankrijk zijn Nederlandse klanten bedient met reclameteksten. Gregor wilde zijn dorpsgenoten helpen hun huis te verkopen zonder makelaar. Hij bedacht het oorspronkelijke concept van Immogo: gratis internationaal adverteren tegen 1% bij succes. Dat werd al snel behoorlijk succesvol, want in korte tijd mocht Immogo tientallen huizen bijschrijven. In 2007 draaide Immogo een keurige winst, geheel gebaseerd op succesvolle verkopen.

Rechtszaak met vlag en wimpel gewonnen

Helaas zagen de Franse makelaars Immogo als een bedreiging omdat verkopers nu makkelijk hun eigen huis konden verkopen, zonder hoge makelaarskosten. In plaats van te concurreren door simpelweg beter hun werk te doen, besloten ze Immogo juridisch aan te vallen. Gelukkig zag de rechter na een complexe en kostbare procedure dat Immogo volledig legaal was en een waardevolle extra service op de Franse huizenmarkt kon bieden.

Eduard Damman, Biarritz 2019

Eduard treedt toe

Kort na het positieve vonnis in hoger beroep kwam Gregor in contact met Eduard Damman. Eduard had na 23 jaar zijn advocatenpraktijk in Nederland verkocht en was gecharmeerd van de aanpak van Immogo. In 2010 besloot Eduard in Immogo te investeren. Hij werd partner. Samen hebben Gregor en Eduard hun expertise op het gebied van de Franse huizenmarkt, het internet en effectieve communicatie ingezet voor het optimaliseren van Immogo. Het resultaat is dat kopers en verkopers elkaar eenvoudig zonder makelaar kunnen vinden en daardoor duizenden euro’s besparen.

Samen slim adverteren

De laatste ontwikkeling bij Immogo is het actief benutten van de social media om de huizen te verkopen. Immogo pakt nóg meer de rol van communicatie-adviseur om adverteerders te helpen hun koopwoning breed in de markt te zetten. Er zijn voor nieuwe klanten diverse pre-paid pakketten beschikbaar en Immogo biedt ook bestaande adverteerders de mogelijkheid hun onroerend goed extra te ‘pushen’ via Facebook. Daarnaast bestaat overigens ook nog steeds de 1%-optie die zo belangrijk is voor het onderscheidende karakter van Immogo.