Denkt u bij de woorden ‘advertentiesite huizen Frankrijk’ aan een soort Franse versie van Funda? Het Franse makelaarssysteem zit net wat anders in elkaar en een site waarop alle makelaars de huizen uit hun portfolio plaatsen, zult u dan ook niet vinden. De Franse huizenmarkt is daardoor een stuk minder transparant dan de Nederlandse.

Het online platform Immogo helpt huizenzoekers en particuliere verkopers van Frans vastgoed om meer inzicht te krijgen in de Franse huizenmarkt.

Meerdere advertentiesites huizen Frankrijk

Waar men in Nederland in zee gaat met één makelaar die dus sowieso voor zijn werk betaald krijgt, krijgen Franse makelaars slechts weinig exclusieve verkoopopdrachten. Ze worden daardoor pas betaald als zij de uiteindelijke koper op het huis gewezen hebben. Dat resulteert in een harde concurrentie waardoor Franse makelaars niet geneigd zijn hun aanbod met andere makelaars te delen op een online platform. Er zijn wel online sites met huizenaanbod, maar een overkoepelende website met vrijwel het gehele aanbod in heel Frankrijk is niet aanwezig. Tel daarbij op dat bijna 50% van de huizenverkoop privaat is en het is duidelijk dat het vinden van het perfecte huis een stuk lastiger is dan in Nederland.

Immogo als advertentiesite huizen Frankrijk

Op Immogo vindt u een groot aanbod van (vakantie)huizen, kastelen, gîtes, campings en ander Frans onroerend goed. In de zoekmachine kunt u op basis van uw eigen voorkeuren de geschikte resultaten eruit filteren, waarna u eenvoudig met de particuliere huiseigenaren in contact kunt komen. Heeft u juist zelf iets wat u te koop wilt aanbieden? Met verschillende mogelijkheden op maat brengt u uw huis snel en makkelijk bij een brede doelgroep onder de aandacht.