Een huis in Frankrijk kopen zonder makelaar – gratis objectief advies

Overweegt u een huis in Frankrijk te kopen? Bedenk dan dat makelaars in Frankrijk uiterst kostbaar zijn (tot wel 9%!) , en het niet erg ingewikkeld is om zelf zaken te doen met de particuliere huizenverkoper. Hoe? Alle informatie die u nodig hebt, is te vinden op het internet. Immogo wijst u de weg.

De huizenmarkt in Frankrijk is minder doorzichtig dan die in Nederland. Er is geen overkoepelende huizensite waar alle makelaars hun aanbod publiceren, zoals Funda.nl. Elke makelaar werkt op zijn eigen regionale eilandje. Dat maakt het voor kopers lastig een goed beeld te krijgen van het totale aanbod. Bovendien vragen makelaars in Frankrijk gewoonlijk 5 tot wel 9% commissie. Dus ook qua prijs is het handiger om de makelaar te omzeilen en rechtstreeks zaken te doen met de eigenaar. Dat is in Frankrijk dan ook heel gewoon. U vindt er een breed aanbod ‘maisons à vendre entre particuliers’.

Helemaal niet eng!
In Nederland zijn wij gewend een makelaar in te schakelen, voor alle zekerheid. Maar het kopen van een huis in Frankrijk is nu ook weer niet zó ingewikkeld dat u het niet zonder makelaar af kunt. Het is een kwestie van even de weg weten, en te werk gaan volgens de in Frankrijk geldende regels. Van de wet én van het fatsoen.

Een schat aan informatie online
Op het internet vindt u diverse sites met informatie over het kopen van onroerend goed in Frankrijk. Een van de meest complete sites is Huis kopen zonder makelaar in Frankrijk. Deze site biedt informatie over het zoekproces en de onderhandelingen en gaat ook dieper in op de marktsituatie en de contractuele kant – onder meer over het beroemde ‘compromis de vente’. Deze informatieve site over de Franse huizenmarkt is gevuld door een aantal échte specialisten, zonder banden met makelaarskantoren of financiële instellingen, in Frankrijk of daarbuiten. Objectief advies dus, en nog gratis ook!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment