Een boerderij kopen in Frankrijk is iets wat u zelf kunt. U heeft daar geen makelaar voor nodig. Immogo brengt u in contact met particuliere eigenaren van Franse boerderijen en geeft de tips die u nodig heeft om alles zelf te kunnen regelen.

Franse makelaars rekenen wel 5 tot 10% van de aankoopsom als commissie. Gevolg: u heeft duizenden euro’s minder onderhandelingsruimte. En dat terwijl een boerderij kopen in Frankrijk ook best zonder makelaar kan.

Boerderij kopen Frankrijk: het aanbod

Wanneer u een makelaar inschakelt bij de zoektocht naar uw ideale boerderij, laat deze u bij elke bezichtiging een zogenaamde ‘bon de visite’ tekenen. Dit is het bewijs dat u de boerderij via hem hebt gevonden. U kunt daarna niet meer onder de commissie uitkomen bij een eventuele koop. Om dat te vermijden, kunt u de regionale krantjes doorspitten op zoek naar advertenties waarin geen makelaar vermeld staat. Ook wanneer er “part. à part.”, “agences s’abstenir” of enkel een telefoonnummer staat, is de advertentie afkomstig van de eigenaar die rechtstreeks zaken wil doen. Een minder tijdrovende manier is het bekijken van het actuele aanbod op Immogo.

Boerderij kopen Frankrijk: wat zijn uw wensen?

In de zoekmachine kunt u eenvoudig aangeven wat u belangrijk vindt. U krijgt vervolgens alle voor u interessante Franse boerderijen te zien met foto’s en beschrijving. Bij interesse laat u gewoon uw gegevens achter, waardoor de particuliere eigenaar contact met u kan opnemen. Geen zin om het aanbod in de gaten te houden? Registreer u als koper en geef uw wensen op. U krijgt dan automatisch bericht als er nieuwe boerderijen geplaatst zijn die aan uw voorkeur voldoen.

Lees meer over een huis of boerderij kopen in Frankrijk zonder makelaar.