Camping kopen Frankrijk

Camping kopen Frankrijk - camping Frankrijk te koop van eigenaar

U zocht op “camping kopen Frankrijk”. U wilt dus niet gewoon kamperen, maar u wilt eigenaar worden van een Franse camping. Dat kan lastig zijn. In tegenstelling tot ander vastgoed staat er bij campings namelijk vaak niet duidelijk dat ze te koop zijn.

Een camping kopen in Frankrijk via Franse makelaars kost u veel geld. Makelaars vragen namelijk een hoge commissie. Deze wordt aan u als koper doorberekend in de verkoopprijs. Dat is de reden dat bijna de helft van het onroerend goed wordt verkocht ‘entre particuliers’, tussen twee particulieren zonder tussenkomst van een makelaar. U doet dan direct zaken met de eigenaar van de camping.

Camping kopen Frankrijk: waar vindt u beschikbare campings?

Een van de punten waar u als koper tegenaan loopt, is hoe u de geschikte camping kunt vinden. U kunt daarvoor o.a. terecht bij de makelaars. Steeds meer van hen hebben een website waarop u het aanbod kunt zien. Voor een compleet beeld moet u het aanbod van meerdere makelaars bekijken. Houd er wel rekening mee dat als een makelaar u in contact brengt met een geschikte camping, de koop verplicht via hem moet lopen. Dat betekent dat u niet onder de commissie uitkomt. Wilt u de koop echter rechtstreeks met de eigenaar afhandelen, dan kunt u de regionale pers in de gaten houden. Hier staan ook advertenties in voor onroerend goed. Als in de advertentie alleen een telefoonnummer staat, de termen ‘part à part’ of ‘agences s’abstenir’ of als er geen makelaar wordt vermeld, kunt u ervan uitgaan dat het een particuliere eigenaar is die rechtstreeks zaken wil doen.

Camping kopen in Frankrijk via Immogo

Een minder tijdrovende manier is het bekijken van het aanbod op Immogo. Immogo brengt particuliere eigenaren van campings, kastelen, vakantiehuizen en ander Frans vastgoed in contact met particuliere kopers. Dat is voor u als koper helemaal gratis. Door middel van zoekcriteria kunt u de voor u interessante campings uit het aanbod filteren. Als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief, wordt u bovendien op de hoogte gehouden van relevant nieuws. Een camping kopen in Frankrijk begint op Immogo.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment