Een huis kopen in Frankrijk is iets wat niet bij een droom hoeft te blijven. Spannend? Ja. Moeilijk? Absoluut niet. Met de komst van internet heeft u alle stukken in handen om zelf de koop te kunnen sluiten. Immogo wijst u daarbij graag de weg.

In Nederland zijn we eraan gewend om bij de koop of verkoop van een huis een makelaar in te schakelen. Het gaat tenslotte om hele bedragen en het voelt voor veel mensen veiliger om het uit handen te geven. In Frankrijk gaat een huis kopen veel vaker aan de makelaar voorbij. Dat is minder eng dan u denkt, want er is veel objectief advies te vinden. Bovendien loont het de moeite!

Huis kopen in Frankrijk met makelaar

Makelaars in Frankrijk rekenen een hoge commissie die ligt tussen de 5 en 10% van de huizenprijs. Deze kosten worden vaak verwerkt in de verkoopprijs en gaan dus af van uw onderhandelingsruimte. Wanneer u als koper een makelaar inschakelt, tekent u bij bezichtiging een zogenaamde ‘bon de visite’. Daarmee verplicht u uzelf de eventuele koop via deze makelaar te sluiten, met bijbehorende commissie. U kunt veel geld besparen door de koop rechtstreeks met de eigenaar af te handelen.

Huis kopen in Frankrijk ‘entre particuliers’

Als u rechtstreeks zakendoet met de particuliere eigenaar, wordt dat ‘entre particuliers’ genoemd. Het huizenaanbod op Immogo bestaat uitsluitend uit vastgoed dat door de particuliere huiseigenaren zelf te koop wordt aangeboden. Immogo biedt verschillende services om eenvoudig uw ideale Franse huis te vinden. Dat is voor u als koper helemaal gratis.

Immogo helpt u graag bij een huis kopen in Frankrijk. Bekijk het aanbod