Een huis kopen zonder makelaar. Misschien staat u er niet eens bij stil dat die optie er is. In Nederland is het namelijk heel gebruikelijk om de makelaar bij de (ver)koop van onroerend goed te betrekken, maar in omringende landen sluiten particulieren de koop vaker onderling. In Frankrijk wordt bijvoorbeeld zo’n kleine 50% van de koopcontracten gesloten zonder tussenkomst van een makelaar.

Immogo is een platform wat deze vorm van verkoop, een huis kopen zonder makelaar, aanmoedigt. U kunt zo namelijk flink op de kosten besparen.

Huis kopen zonder makelaar in Frankrijk

Franse makelaars vragen een flinke commissie die kan oplopen tot wel 10% van de verkoopprijs. U bent verplicht de makelaar bij de koop te betrekken wanneer deze u gewezen heeft op het huis dat u uiteindelijk koopt. U tekent daarom tijdens een bezichtiging vaak een ‘bon de visite’, waarmee de makelaar kan aantonen dat hij u het huis heeft laten zien. Wilt u de makelaar daarna alsnog buitenspel zetten om zo de courtagekosten te besparen, dan is dat niet de bedoeling.

Gratis service voor huizenzoekers

Immogo maakt een huis kopen zonder makelaar eenvoudiger. Al het aanbod op onze website is afkomstig van particuliere vastgoedeigenaren. U kunt dus rechtstreeks zakendoen. Een huis zoeken op Immogo is gratis. U geeft via enkele zoekcriteria aan waaraan uw droomhuis moet voldoen en u ziet direct een overzicht van het aanbod op Immogo. Kijk ook eens rond op ons blog voor informatie over de Franse huizenmarkt.