Huizen te koop in Frankrijk

Onze vrienden wisten het zeker: “Ze gingen een huis kopen in Frankrijk!” Waar ze precies een huis in Frankrijk gingen kopen, dat wisten ze dus niet. Maar ze wisten wel wel dat ze regelmatig naar Frankrijk zouden gaan om huizen te zoeken. Ze waren we al in de Bretagne geweest op zoek naar huis, en ze waren al in de Dordogne geweest op zoek naar een huis. Ze hadden de Bourgogne doorkruist op zoek naar een huis en elke keer als ze naar het Zuiden trokken, op zoek naar huizen te koop in Frankrijk, bezochten ze diverse makelaars. Zo hielden ze tijdens hun vakantie tientallen makelaars bezig met bezoeken van Franse huizen. En ook particuliere kopers, gevonden op sites met huizen zonder makelaar, moesten er aan geloven.

Foto’s van huizen te koop in Frankrijk

En eenmaal in Nederland, dan vertelden ze al hun vrienden dat ze weer zó leuk op zoek waren geweest naar een huisje in Frankrijk! Want weet je, ze wilden een huis kopen in Frankrijk! En ze vertelden over de mooie en absoluut niet dure Franse huizen die ze tijdens hun laatste vakantie hadden gezien. De gezellige Franse boerderijtjes, de prachtig opgeknapte Provençaalse landhuizen, de vervallen kastelen en de goed lopende campings waar ze heel veel geld zouden kunnen verdienen mochten ze ooit een camping in Frankrijk kopen. Moet je kijken, de foto’s!

Een huis kopen in Frankrijk? Of ehhh?

En zo ging het al jarenlang door, en elk jaar kwamen ze terug met verhalen, elk jaar hadden ze samen met heel veel makelaars heel veel huizen bezocht. Maar uiteindelijk kochten ze toch géén huisje in Frankrijk. Ze wilden namelijk eigenlijk helemaal geen huis in Frankrijk. Ze waren verliefd op het idee dat ze een huis in Frankrijk zouden gaan kopen, maar ze moesten er eigenlijk niet aan denken om in Frankrijk te wonen. Met al die eigenwijze Fransen die maar geen Engels willen leren! Die stomme sluitingstijden tussen de middag en die hitte! Vooral in het zuiden werd het echt belachelijk warm. Leuk voor een paar weken, maar niet voor altijd. Bovendien, hun ouders leven nog in Nederland, en de kinderen spraken geen woord Frans. Sterker, zelf spraken zij eigenlijk ook geen Frans. Trouwens, de prijzen waren ook flink gestegen, inmiddels. Zo aantrekkelijk als rond 2000 werd het niet meer, in Frankrijk. Kortom, uiteindelijk is het toch geen goed idee, een huis kopen in Frankrijk. Niks voor ons. Maar weet je waar het écht interessant is om een huis te kopen in deze tijd? Tsjechië! Moet je kijken, de foto’s!