Op zoek naar onroerend goed te koop in Frankrijk? Hier zijn Zes Manieren om Geld te Besparen.

Als u op zoek bent naar onroerend goed te koop in Frankrijk, bedenk dan rustig op welke manier u het juiste huis tegen de juiste prijs kunt vinden. Als u kijkt naar het enorme aanbod van onroerend goed te koop in Frankrijk, zult u al snel merken dat de prijzen sterk verschillen van het ene gebied tot het andere. En natuurlijk heeft ook de staat van de woning veel te maken met de prijs. Andere factoren die van invloed zijn op de prijs zijn de kosten en provisies voor professionals in onroerend goed (agents immobiliers, makelaars dus), en natuurlijk uw onderhandelingsvaardigheden. In dit artikel wil ik ingaan op de verschillende manieren u geld kunt besparen bij de aankoop van een huis in Frankrijk. Omdat ik zelf veel ervaring heb met het kopen van onroerend goed in Frankrijk, beschouw ik mezelf – ahum – als een beetje een expert. Ook al ben ik zelf helaas een waardeloze onderhandelaar. Maar de theorie heb ik wel aardig onder de knie. Dus hier zijn mijn tips.

  1. Zoek onroerend goed te koop in de minder populaire regio’s van Frankrijk

Onroerend goed te koop in Frankrijk (Tournus)Frankrijk heeft veel populaire regio’s. Plaatsen waar alle buitenlanders wel een huis willen kopen. U vindt er grote concentraties Nederlanders, Duitsers, Zwitsers Britten, die allemaal van elkaar hebben gehoord in wat een geweldige streek ze hun huis in Frankrijk hebben gekocht. Helaas heeft de populariteit van deze Franse regio’s ook invloed gehad op de prijzen van het onroerend goed ter plekke. Dus als u onroerend goed te koop in Frankrijk in zo’n populaire regio zoekt, zult u een hoge prijs moeten betalen.
Wat veel mensen zich niet realiseren is dat regio’s waar ze nooit van gehoord hebben net zo mooi of zelfs mooier kunnen zijn dan de bekende hotspots. Natuurlijk is het leuk om je vrienden te vertellen dat je een mooie ‘perigourdine’ hebt gevonden in de beroemde Perigord Noir. Ze zullen je benijden. Maar wat is dit waard als je je realiseert dat je 50% minder had kunnen betalen voor een mooier huis, door gewoon een paar afslagen te nemen naar het minder bekende (en ongerepte) Brenne? Zeker als je je realiseert dat een deel van de populariteit van een regio te maken heeft met psychologie. De ‘attributietheorie’ zegt dat als je eenmaal een belangrijke keuze hebt gemaakt, je naarstig op zoek gaat naar bewijs dat dit de enige juiste keuze was. Daarom zullen veel mensen die in populaire regio’s wonen elkaar op de schouders blijven rammen over de deugden van hun eigen stukje Frankrijk. Ze hebben die keuze gemaakt en er duur voor betaald, dus het moet de juiste keuze zijn geweest, niewaar?

  1. Voordat u onroerend goed in Frankrijk koopt, denk na over huren

onroerend goed te koop in Frankrijk- eerst hurenDit is niet echt een financiële bespaartip, maar meer een tip om u zorgen te besparen. Een van de meest vervelende aspecten van het uitpluizen van het aanbod van onroerend goed te koop in Frankrijk is dat het zelfs na uitgebreid onderzoek tóch een sprong in het duister blijft. Want zelfs als u het huis en de streek meerdere keren hebt bezocht, dan nog hebt u er niet gewoond. Dus u weet niet echt hoe het is. Daarom mijn advies: als u eenmaal weet waar u precies of ongeveer een huis in Frankrijk wilt kopen, huur dan eerst een jaar of wat. Zo kunt u zich tegen een relatief lage prijs een beeld vormen van de regio, in de zomer en winter rondkijken, uitzoeken waar de winkels zijn, hoe de mensen u behandelen. Als u ook maar een klein beetje teleurgesteld bent in uw keuze voor een regio of dorp, tel dan uw zegeningen: u hebt nog geen grote investeringen gedaan, dus u hoeft ook niet weer te verkopen. (Al is uw huis dan natuurlijk van harte welkom op Immogo ).

  1. Zoek onroerend goed te koop in Frankrijk zonder makelaar

onroerend goed te koop in Frankrijk - een huis kopen zonder makelaarOK, dit is nogal een dingetje. Veel mensen die op zoek gaan naar een woning of ander onroerend goed te koop in Frankrijk benaderen meestal direct een lokale makelaar. Maar let op: een vastgoedmakelaar in Frankrijk kost u tussen de 4% en 10% van de verkoopprijs! Hoe goedkoper het huis, hoe hoger het percentage. Maar zelfs met echt dure woningen, van pak hem beet een miljoen euro, zal de makelaar nog steeds 4% = 40.000 euro aan commissie vragen! Ook al betaalt de verkoper officieel de makelaarskosten, dan nog is het logisch dat dit bedrag bij de netto vraagprijs wordt opgeteld. Dus slaagt u er in een manier kunt vinden om rechtstreeks met de eigenaar zaken te doen, zonder een beroep te doen op de diensten van een makelaar, dan hebt u minstens 4% extra onderhandelingsruimte voordat u de echte ‘privé’ vraagprijs bereikt, waar het afdingen kan beginnen.
U kunt zich afvragen: “Onroerend goed kopen in Frankrijk zonder makelaar, hoe gaat dat in zijn werk? Nou, om te beginnen kunt u een kijkje nemen op websites die alleen particuliere verkopers hebben, zoals Immogo, of op de Franse onmisbare site LeBonCoin die iedereen gebruikt en waar u het privé- (particulier) en professioneel (pro) aanbod kunt filteren.

  1. Praat met de lokale bevolking over onroerend goed te koop in de regio

Hoe vind je een mooi huis te koop in Frankrijk - zonnebloemveld Een andere slimme truc om zonder makelaar goedkoop onroerend goed te koop in Frankrijk te vinden, is door simpelweg rond te vragen. Als u uw zoektocht eenmaal hebt verfijnd tot een bepaald dorp of gebied waar u wilt wonen, ga dan gewoon naar het lokale café en vraag de uitbater naar mensen die eventueel hun huis willen verkopen. Natuurlijk moet u wel een beetje Frans spreken om dit succesvol te doen, of een vriend meenemen die dat kan. Maar u zult versteld staan hoe behulpzaam mensen kunnen zijn. Ten eerste omdat het omzeilen van de makelaars een nationale sport is (iedereen heeft een hekel aan de exorbitante kosten) en ten tweede omdat privé-verkopers dikwijls een bonus beloven aan vrienden, barmannen en postbodes die hen een koper brengen. Dit gebeurt allemaal beetje onder de radar omdat je officieel een vergunning nodig hebt om makelaarachtige diensten te verrichten, maar de Fransen zijn meesters in het doen alsof de wet niet geldt in het specifieke geval dat het negeren van de wet hen voordeel oplevert. Soms vind je zelfs huizen die nog niet eens te koop zijn, maar waarbij de eigenaar achter zijn glas wijn hardop heeft nagedacht over een eventuele verkoop in de toekomst!  1. Afdingen zonder mensen tegen je in het harnas te jagen

Hoe onderhandelen over onroerend goed te koop in Frankrijk - rommelMoet u afdingen bij de aankoop van een huis in Frankrijk? Maar natuurlijk! Iedereen doet het en de verkoper verwacht het. Hij of zij heeft minstens 10% opgeteld bij de reeds optimistische vraagprijs in de advertenties. Dus als uw eerste bod ongeveer 20% lager ligt, kijkt niemand daar vreemd van op. Het spel is op de wagen! Maar pas op dat u geen negatieve benadering kiest. Een belangrijke ‘faux pas’ is het wijzen op vermeende gebreken aan de woning om de prijs te laten dalen. Tenzij het echt ernstige tekortkomingen zijn natuurlijk. Een lek dak of een stukke septic tank kost geld om te laten repareren, dus het is prima om daar op te wijzen. Maar ga alstublieft niet zeggen “dat die vreselijke keuken helemaal gesloopt en vervangen moet worden”. Hoe akelig het hok ook is, die keuken is daar door de verkoper zelf of zijn (groot)vader neergezet en zijn familie heeft er decennia achtereen de feestelijkste maaltijden bereid. Hetzelfde geldt voor de walgelijke paarse badkamer en alle binnenmuren die fluorescerend geel en roze zijn geschilderd. Slik uw kritiek door en kakel vol bewondering over hoe charmant en smaakvol het geheel is ingericht. Hoe meer u het huis prijst, hoe meer ze bereid zullen zijn iets aan de prijs te doen. Bij de onderhandelingen moet het probleem altijd uw magere budget zijn, nooit de lage kwaliteit van het product. Dus vertel de verkoper dat u helemaal verlieft bent op het huis en ervan droomt om hier te mogen wonen… maar dat het bij deze prijs helaas onhaalbaar voor u is. Misschien kunnen ze nog een poging doen?

  1. Vraag naar de jaarlijkse kosten

purchase french property for sale - ask about running cost, taxesU zou in de verleiding kunnen komen om een bepaald huis in Frankrijk te kopen vanwege de relatief lage prijs. Maar houdt u ook rekening met de kosten? Hoeveel betaalt u maandelijks voor de verwarming en verlichting van de woning? Hoeveel bedraagt de verzekering? Wat zijn de lokale belastingen? Vooral deze laatste kunnen u onaangenaam verrassen. De ‘taxe d’habitation’ (woonbelasting) en de ‘taxe foncier’ (onroerend goed-belasting) zijn per dorp of regio verschillend en kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s per maand. Net als de verwarmingskosten trouwens, vooral voor bij van die grote, slecht geïsoleerde boerderijen op het platteland. Het kan dus best zijn dat uw ‘goedkope’ woning in Frankrijk u toch aan de bedelstaf brengt. Beter om dat goed uit te zoeken voordat u koopt!

• • • •
HUIS IN FRANKRIJK VERKOPEN?
ZET HET OP IMMOGO !

• • • •

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment