Betaal wat je wilt… werkt dat überhaupt? Nou, om heel eerlijk te zijn, niet altijd. Heel soms gebeurt het dat mensen er niet in slagen de site te benaderen, of hun wachtwoord kwijt zijn en dan geïrriteerd raken. Die hebben het dan helemaal gehad met Immogo, geven de site de schuld en willen niks betalen. Dat mag.

Als Immogo werkt, werkt Immogo goed

Gelukkig zijn dat soort gevallen heel zeldzaam. De meeste mensen zijn heel tevreden, en best bereid een paar tientjes of zelfs meer te betalen voor goede service, een mooie presentatie van hun huis in vier talen, plus professioneel advies over de tekst. En natuurlijk doorplaatsing op Facebook en LinkedIn, met heel veel bezoeken aan hun advertentie tot gevolg. De allerblijste klanten zijn natuurlijk zij die erin slagen hun huis via Immogo aan de man te brengen. Zij betalen dan geen makelaarscommissie (6% in Frankrijk!) en besparen zo duizenden euros. Deze klanten vinden het heel logisch om Immogo een percentage van de besparing cadeau te doen als succesbonus.

Een tevreden klant betaalt wat hij wil

Vandaag had ik zo’n klant, die in relatief korte tijd zijn huis in Frankrijk via Immogo wist te verkopen aan een particuliere koper. Die klant was blij met dat succes, en vond dat er een eerlijke bonus tegenover mocht staan.

Un client paye ce qu'il veut pour la vente de sa maison par Immogo

En zo sprokkelt Immogo (website van krek.nl) stukje bij beetje een inkomen bij elkaar, met vette maanden en magere maanden, maar altijd als gevolg van tevreden klanten die mij betalen wat ze willen. Ik word er niet rijk van, maar ik heb gelukkig ook nog een echte baan. En zo lang ik een duit in het zakje kan doen om de Franse onroerend goed markt eerlijker en transparanter te maken, ga ik lekker door met Franse huizenreclame op basis van waardebepaling achteraf: Pay What You Want.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment