Een van onze klanten probeerde al jaren haar huis te verkopen. Door treurige omstandigheden gedwongen, besloot ze haar prijs te verlagen van 525.000 naar 420.000 euro. Dat is niet duur, omdat het gaat om een fraaie villa met flink zwembad in de Provence. Sinds ze haar prijs verlaagde, kreeg ze via Immogo enkele tientallen serieuze reacties. Veelal van mensen die graag snel wilden komen kijken. En het lijkt er op dat een van deze geïnteresseerden haar villa nu ook gaat kopen.

Lagere prijs, meer succes
Dat een lagere prijs de verkoop stimuleert, ligt voor de hand. Voor ons heeft dit succes echter nog een andere betekenis. Het betekent dat in principe iedereen via Immogo zijn huis kan verkopen. Mits de prijs reëel is. Het betreffende huis van 420.000 euro werd meer dan 3.000 keer bekeken en kreeg tientallen informatieaanvragen, waarvan één leidde tot succesvolle verkoop. Maar er staan ook huizen op immogo die wel 20.000 (!) keer aangeklikt en bekeken zijn, maar die NOOIT zelfs maar een informatie-aanvraag kregen. Er is dus wél initiële interesse. Er komen potentiële kopers via Immogo. Maar dit leidt niet tot concrete actie of serieuze aanvragen. Zoekers bekijken het aanbod, maar besluiten geen contact op te nemen. Diagnose: deze huizen zijn te duur.

Hoeveel kliks kreeg u?
Als u een advertentie op Immogo hebt en u wilt weten hoe vaak uw advertentie bekeken werd, zoek dan op Immogo naar uw eigen huis. In de resultatenlijst staat hoeveel views elke advertentie kreeg. Werd uw advertentie vaak bekeken maar kreeg u nooit een serieuze reactie? Denk dan nog eens goed na of uw prijs wel realistisch is. De prijzen zijn de laatste jaren flink gezakt, en niet verkopen kost ook geld.

Wilt u zakken?
Wij willen graag zo veel mogelijk huizen verkopen, kopers vinden. Dus Immogo is gebaat bij een realistische prijs. Als u serieus wilt verkopen via Immogo, dus zonder makelaarskosten, kunt u wellicht eens met een notaris in uw regio gaan praten. Die hebben uitstekend inzicht in de courante prijzen voor onroerend goed. Zo komt u wellicht tot een prijsstelling die van kijkers kopers maakt. Iedereen blij.

Zelf uw prijs aanpassen op Immogo
Als adverteerder op Immogo kunt u zelf de prijs van uw huis te verlagen of foto’s actualiseren door in te loggen en zelf de veranderingen door te voeren. Dit geldt overigens niet voor de beschrijvingen in de verschillende talen. Dat moeten wij voor u doen.

Inloggen voor een aanpassing gaat hier. Bent u uw wachtwoord kwijt? Vraag dan een nieuwe login aan. Dat kan hier.

Wat denkt u zelf?
Veel pageviews en geen kopers lijkt te duiden op een te hoge prijs. Maar wellicht hebt u daar zelf heel andere ideeën over. Wij zijn altijd geïnteresseerd in feedback over het functioneren van onze site. Dus aarzel niet hieronder uw commentaar achter te laten. Als u wilt mét link naar uw eigen advertentie op Immogo.

Veel succes met de verkoop van uw onroerend goed in Frankrijk!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment