Sociale heffing op de overwaarde (plus-value) van uw woning in Frankrijk : Stel uw recht of teruggaaf veilig

Sociale Heffing Frankrijk – Sinds 1 januari 2013 geldt voor huizenbezitters in Frankrijk een sociale heffing (15,5%) op de overwaarde (plus-value) of winst bij verkoop van een (tweede) woning. Dit geldt ook voor huizenbezitters die niet in Frankrijk wonen. Echter, deze non-résidents kunnen geen gebruik maken van de sociale zekerheid in Frankrijk. Ze betalen dus voor iets waar ze niks van terug krijgen.

Er loopt een procedure bij de Europese Commissie tegen deze sociale heffing. Frankrijk zal naar verwachting van de Europese Commissie te horen krijgen dat de sociale heffing in strijd is met Europese regelgeving. Dat betekent dat Frankrijk onterecht deze belasting heeft geïnd en Nederlanders die fiscaal gezien geen inwoner van Frankrijk zijn en die hun woning in Frankrijk hebben verkocht dus onterecht de sociale heffing hebben betaald. Deze personen kunnen dan verzoeken om een teruggaaf van de sociale heffing. Maar… dit kan niet als de belastingheffing definitief is. Om te voorkomen dat uw eenmaal betaalde heffing definitief is, moet u actie ondernemen. U kunt uw recht op een eventuele teruggaaf veilig stellen door een procedure te starten. Wij kunnen dit voor u regelen.

Wanneer kunt u meedoen?
U heeft een woning in Frankrijk en bent fiscaal gezien geen inwoner van Frankrijk.

• U heeft uw woning na 1 januari 2013 verkocht of gaat deze verkopen.
• U heeft de woning minder dan 30 jaar lang in uw bezit.

Bezwaar tegen sociale heffing Frankrijk
Wij tekenen namens u bezwaar aan tegen de sociale heffing bij belastingdienst in Frankrijk. Dit bezwaar zal worden afgewezen. De belastingdienst is namelijk van mening dat zij de huidig geldende Franse wet juist toepast. Vervolgens tekenen wij beroep aan. Wij verzoeken de rechtbank te wachten met de definitieve beslissing tot de uitkomst van de procedure voor de Europese Commissie. Als de Europese Commissie besluit dat de sociale heffing in strijd is met Europese regelgeving, dan hebt u door deze procedure uw recht op teruggaaf veilig gesteld.

Wat kost het?
Wij bieden twee formules aan:
1) een vast bedrag van 3.000 euros excl. BTW
of
2) een bedrag van 1.500 euros excl. BTW plus 5% van de terug te ontvangen heffing. 

Korting
Bezoekers van Immogo krijgen ongeacht de gekozen formule een korting van 150 euros. Wilt u gebruik maken van deze aanbieding, vermeldt dan de code ‘IMMOGO’ als u contact opneemt met het kantoor van Marloes Mohr.

Mohr-huis-frankrijk-verkoop-sociale-heffing

 

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment