Wat u ook zoekt in een vakantiehuis, Frankrijk heeft het: beter weer, mooie natuur, pittoreske plaatsjes. Niet zo gek dus dat Frankrijk al jaren een van de populairste vakantielanden is onder Nederlanders. Heeft u al eens overwogen om van Frankrijk uw tweede thuis te maken? Met de lage rente op spaargeld wordt het steeds aantrekkelijker om te investeren in een vakantiehuis. Frankrijk leent zich daar goed voor!

Immogo helpt mensen die de Franse vastgoedmarkt op willen een eindje op weg. Met tips en informatie heeft u de belangrijkste stukken in handen om de sprong te wagen voor een vakantiehuis in Frankrijk.

Regels rondom vakantiehuis Frankrijk

Er wordt wel gezegd dat mensen die een hekel hebben aan regels, Frankrijk het liefst vermijden. De wet- en regelgeving omtrent onroerend goed is er namelijk vrij complex. Tel daar de diverse lokale en nationale belastingen bij op, en je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Daarom heeft Immogo de huidige Franse regels en belastingen voor u op een rij gezet.

Vakantiehuis Frankrijk: de huizenmarkt

In Frankrijk wordt bijna de helft van de huizenverkoop tussen particulieren onderling geregeld. De belangrijkste reden hiervoor is de commissie die makelaars vragen. Deze varieert van 4 tot wel 10% van de verkoopprijs. Maar waar vindt u zonder makelaar huizenaanbod dat voldoet aan uw wensen? De vastgoedzoekmachine op Immogo biedt hiervoor al een goede start. Ook in de regionale Franse pers zijn regelmatig advertenties te vinden van particuliere huiseigenaren. Mocht u toch graag de hulp van een makelaar in willen schakelen, dan leest u hier waar u op moet letten.