Een vakantiehuis kopen in Frankrijk is met de huidige lage rente een aantrekkelijk alternatief voor sparen. De inkomsten uit verhuur en een besparing op uw eigen vakantiegeld maken deze investering het overwegen waard.

Frankrijk is een prachtig land om uw tweede thuis van te maken. Aan een vakantiehuis kopen in Frankrijk zitten echter nog wel wat haken en ogen. Immogo geeft tips aan kopers en verkopers.

Vakantiehuis kopen: Frankrijk en het makelaarssysteem

Uiteraard zijn er ook in Frankrijk makelaars die u kunnen helpen bij de zoektocht naar een huis. Voor elk argument om met een Franse makelaar in zee te gaan, is echter ook wel een tegenwerping te verzinnen. U kunt deze argumenten tegen elkaar afwegen. De belangrijkste reden om een huis zonder tussenkomst van een makelaar te kopen, is de commissie. Deze bedraagt vaak wel 5 tot 10% van de prijs. Op papier is het de verkopende partij die deze kosten betaalt. In de praktijk wordt deze commissie echter vaak verrekend in de verkoopprijs en bent u dus degene die opdraait voor de kosten. Direct zakendoen met een particuliere eigenaar is daardoor heel aantrekkelijk.

Frans vakantiehuis kopen van particulier

Immogo is gericht op vastgoedverkoop ‘entre particuliers’. Dat houdt in dat het aanbod op de website bestaat uit particuliere huiseigenaren met wie u rechtstreeks zaken kunt doen. U kunt het aanbod hier bekijken.

Heeft u nog vragen over Immogo of onze werkwijze? Neem dan contact met ons op.