verhuizen naar Frankrijk longere kopenVerhuizen naar Frankrijk en leven als een Bourgondiër… dat kan al met een beperkt budget. Zeker gezien de in Frankrijk nog steeds relatief beschaafde onroerend goed prijzen. Met name in de meer landelijke gebieden heb je voor een paar ton al een heel fraai vrijstaand optrekje met een mooi stuk grond. En dat terwijl veel mensen in Nederland en België een huis bezitten dat in de afgelopen tien jaar veel meer waard is geworden. Een overwaarde van enkele eurotonnen is geen uitzondering! Reden voor steeds meer Nederlanders om te besluiten: “Cashen en verkassen! Wij verhuizen naar Frankrijk!” Zij verkopen hun oude huis, zodat ze na aflossing van de hypotheeklening met de belastingvrije winst een heerlijk huis in Frankrijk kunnen aanschaffen. verhuizen naar frankrijk huis kopen campagneZonder lening, en dus zonder schulden, rentebetalingen en aflossingen. Met name voor wie elke maand een pensioen ontvangt, betekent dit een flinke verruiming van het besteedbare inkomen.

Wat kun je kopen in Frankrijk?

Het hangt natuurlijk van de streek af en je moet buiten de grote steden blijven, maar als je een beetje kritisch zoekt, kun je werkelijk heel goed scoren in La Douce France. Klik hier bijvoorbeeld door naar een overzicht van de huizen in de prijsklasse tussen €100.000 en €200.000, zoals die door de particuliere verkopers aangeboden worden op Immogo. Overigens komen alle foto’s op deze pagina uit die lijst. Heel veel vrijstaande huizen, soms met gastenappartement (eventueel te verhuren als chambres d’hôtes) en vaak ook met een tuin van een paar duizend m2. Dus ruimte genoeg voor een zwembadje of een eigen biologische groentetuin.

verhuizen naar frankrijk spoorwachtershuisje stationnetjeVerhuizen naar Frankrijk, maar waar precies?

Wij hebben ook de wijsheid niet in pacht, maar een paar adviezen kunnen we wel geven vo0r wie wil verhuizen naar Frankrijk. Denk ten eerste aan de afstand tot België of Nederland. Als je niet langer dan een dag wilt reizen, is 1000 km wel zo’n beetje het maximum. Dan kom je vanuit Nederland uit in de Midden-Frankrijk, zoals de Morvan, Zuid-Bourgogne, de Vendée of de noordelijke rand van de Dordogne. Belgen beginnen lager en komen een stuk verder, natuurlijk.

Het ligt er ook een beetje aan van waaruit je rekent. Utrecht-Lyon is 9 à 10 uur rijden. Vanuit Groningen wordt dat dus te ver weg. Maar vanuit Maastricht, Luik of Brussel ben je er al in 7 à 8 uur. Hou een beetje rekening met de locatie van de achterblijvers. Of zorg dat je iets vindt op redelijke afstand van een vliegveld met budget airlines. Er zijn diverse maatschappijen die goedkope vluchten aanbieden van Zuid-Frankrijk naar Schiphol, maar ook naar Brussel, Aken/Maastricht, Rotterdam en Eindhoven.

De situatie ter plekkeverhuizen naar frankrijk moderne woning kopen

Heb je eenmaal de regio een beetje helder voor ogen, dan is de volgende overweging: ligt je droomhuis afgelegen, nabij een dorp, in een dorp of zelfs in een stad(je)? Als je kiest voor de rust van een gehucht, bedenk dan wel dat 20 km rijden naar de dichtstbijzijnde supermarkt of grotere markt erg ver is. Reken op 20 minuten. Voor het dagelijks comfort is het prettiger om in of dicht bij een dorp met op zijn minst bakker, slager, supermarkt en wat medici te wonen. Zeker in de winter, als een stuk rijden over besneeuwde wegen of door de mist nóg minder aantrekkelijk is. Maar dat is natuurlijk een persoonlijke keuze. Het maakt ons niet uit. Als je er maar over nadenkt, zodat je een bewuste keuze kunt maken.

verhuizing frankrijk vrijstaand huis prijzenOverige overwegingen bij verhuizen naar Frankrijk

Afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen kun je nog andere criteria toevoegen. Bijvoorbeeld de mogelijkheid kamers of appartementjes te verhuren, de ruimte voor een tuin, zwembad of paarden en meer van dat soort zaken. Op onze site kun je diverse criteria invullen in de zoekmachine. Maar doe er niet te veel, want een zwembad laten aanleggen of een schuur verbouwen kan altijd nog en er is ook nog zoiets als serendipiteit: dat je breed zoekend precies dát vindt wat je niet zocht.

Hoe dan ook… als je wilt verhuizen naar Frankrijk wensen wij je veel succes!

PS: alle foto’s op deze pagina zijn van huizen die zonder makelaar worden aangeboden op Immogo, in de prijsklasse tussen 100.000 en 200.000 euro.

 

 

 

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment