Hoe verkoop ik zélf mijn huis in Frankrijk? Deel 3: Reclame maken voor uw huis

Uw huis in Frankrijk verkopen zonder makelaar, zoals via onze site Immogo, vraagt wel wat meer inspanning dan mét makelaar. Simpelweg omdat u nu zelf de makelaarstaken op u moet nemen.  Zo moet u zelf foto’s maken, een beschrijving van uw huis opstellen, reclame maken (advertenties plaatsen), reacties van geïnteresseerden beantwoorden, rondleidingen organiseren en de onderhandelingen doen. Door zonder makelaar uw huis te verkopen, bespaart u zich de makelaarskosten, die in Frankrijk gewoonlijk 5 à 6% van de verkoopsom bedragen. Dat kan dus vele duizenden euro’s schelen! In onze serie ‘Hoe verkoop ik zélf mijn huis in Frankrijk’ geven wij tips om u te helpen uw makelaarstaak naar behoren te vervullen.

De Franse makelaars hebben toegang tot een aantal grote onroerend goed-sites die exclusief zijn gereserveerd voor professionals, waaronder het enorme ‘seloger.com’ (ruim 1,3 miljoen advertenties), logic-immo.com (ruim 1 miljoen) en de site van de makelaarsvereniging fnaim.fr met ruim een half miljoen advertenties. Als particulier kunt u op deze sites niet adverteren. Dat kan wel op grote particuliere advertentiesites, zoals pap.fr en L’officiel de l’Immobilier (voorheen Immo-Free). Dit zijn echter sites met honderdduizenden advertenties, waartussen uw advertentie verdrinkt. Ze zijn puur gericht kwantiteit en de Franse markt, en bieden dus geen mogelijkheid om buitenlandse kopers te bereiken. U begrijpt, wij breken hier een lans voor onze eigen site Immogo.

Internationaal adverteren op Immogo.
Immogo probeert zich te onderscheiden met persoonlijke service en kwaliteit. Er is geen beperking aan de lengte van de beschrijving. Wij controleren uw tekst vóór plaatsing en verzorgen eventueel de redactie om uw beschrijving te doen aansluiten bij het Immogo-sjabloon. Aansluitend verzorgen wij vertalingen in het Frans, Duits en Engels. Ook krijgt u ruimte voor een ongelimiteerd aantal foto’s voor een optimale presentatie. Niet voor niets krijgen wij vaak zeer positieve feedback van huizenzoekers. Zij worden uitgebreid geïnformeerd over uw aanbod, zodat ze sneller een goede selectie kunnen maken.

Immogo: maximaal 1%, maar alléén bij succes!
Immogo hanteert een bijzondere kostenstructuur. Het toevoegen van uw advertentie is geheel gratis. Wel hanteren wij een succesbonus. Komt uw koper niet via Immogo, dan betaalt u niets. Slaagt Immogo er wél in een koper voor u te vinden, dan betaalt u 1% van de vraagprijs, minus de eerder betaalde kosten. Dat is dus een stuk voordeliger dan de makelaar!

Tot zover deze derde aflevering van ‘Hoe verkoop ik mijn huis in Frankrijk’. Volgende keer hebben we het over ‘‘het contact met de kopers‘, ‘het onderhandelen en afspraken maken‘ , ‘onderhandelen als een pro‘ en het ‘compromis de vente‘. Wilt u op de hoogte blijven en een mailtje krijgen bij elke nieuwe aflevering? Abonneer u op het Immogo-blog!

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment